Az Index megkérdezte a parlamenti pártok vezetőit, hogy hova utaznak szabadságra, hogyan töltődnek fel a nyáron.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció árnyék-miniszterelnöke és európai parlamenti képviselője és Gyurcsány Ferenc pártelnök megpróbál a családjával egy egyhetes olaszországi nyaralást megszervezni, de a nyár legnagyobb részét Kötcsén töltik.

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke és frakcióvezetője Debrecenben pihen majd a felesége szülőházában, amíg az ő szülei nyaralnak. A pártelnök a napi futást sem hagyja ki – nyilatkozta az Indexnek.

Ciprusi ösztöndíj

Gyöngyösi Márton, a Jobbik – Konzervatívok elnöke és európai parlamenti képviselője augusztus végén egy hétre Ciprusra megy, miután a felesége szakmai Erasmus-ösztöndíjat nyert Limassolba, így összekötik a kellemest a hasznossal – válaszolta a lap érdeklődésére a pártelnök.

Az MSZP társelnöke, Kunhalmi Ágnes idén a Velencei-tónál nyaral, Velencén, a családnak ugyanis ott van nyaralója. A szocialista párt másik társelnöke, Komjáthi Imre a családjával, gyermekeivel készül egy hetet tölteni a Balatonon.

Kevesebb károsanyag-kibocsátás

Szabó Rebeka, a Párbeszéd – Zöldek társelnöke családjával és a barátaival a Balaton-parton, a Dunakanyarban és hazai erdőkben fog kirándulni, és olvasni szeretne, sokat. A párt másik társelnöke, Tordai Bence a családjával egy hetet pihen a Balatonnál, onnan néhány napra a horvát tengerpartra utaznak. Mint mondta, semmiképpen sem akarnak sok időt tölteni utazással, ami egyben azt is jelenti, hogy az utazás kevesebb károsanyag-kibocsátással jár.

Az LMP társelnöke, Schmuck Erzsébet az idén nyáron mindenképp belföldi nyaralást tervez, ennek részleteit jelen pillanatban még nem tudja. Ungár Péter, a párt másik társelnöke, az LMP frakcióvezetője Horvátországban és Baranya vármegyében nyaral majd.

Orbán Viktor nyaralási tervei még nem nyilvánosak

A július 6-i Kormányinfón az Index megkérdezte Gulyás Gergelytől, hogy Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke mikor megy szabadságra, de a Miniszterelnökséget vezető miniszter csak annyit közölt, hogy a kormányfő későn, augusztusban megy szabadságra. A lap Havasi Bertalannál, a miniszterelnök sajtófőnökénél e-mailben érdeklődött arról, hogy Orbán Viktor hol töltődik majd fel nyáron, de egyelőre nem érkezett válasz.

Tavaly Horvátországban, Brač szigetén nyaralt a kormányfő, a szabadságáról ő maga is osztott meg képeket a Facebook-oldalán.

A KDNP és a Mi Hazánk még nem válaszoltak a lap megkeresésére.

Hatból egy magyar kölcsönből megy nyaralni

A magyarok megtanultak együtt élni a válsággal, de még mindig nem elég tudatosak pénzügyileg. Az utazást tervezők harmada több mint fél éve spórol. Bővebben >>>