Február 1-én, a rendkívüli uniós csúcstalálkozó idején Brüsszelben tart nemzetközi sajtótájékoztatót az aHang. Az aktivisták nem érkeznek üres kézzel, 100 ezer érvénytelen konzultációs ívet visznek magukkal – írja közleményében a szervezet.

A délután fél 1-kor kezdődő sajtótájékoztatóval a szervezet arra szeretne rámutatni, hogy „a kormányfő hamisan hivatkozik a magyar közvélemény 98 százalékos támogatására a legutóbbi nemzeti konzultáció eredményei alapján”. 

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő korábban azt közölte, hogy több mint másfél millióan töltötték ki és küldték vissza a konzultációs íveket.

Az aHang még tavaly október végén jelentette be, hogy gyűjti az üres vagy érvénytelenített íveket mindazoktól, „akik nem értenek egyet a nemzeti konzultáció kérdéseivel, a kérdésfeltevés módjával, a meghatározott témákkal, illetve úgy vélik, hogy más, égetőbb kérdésekkel kellene foglalkoznia a kormánynak, mint például az oktatás, az egészségügy, a lakhatás vagy épp a környezetünk és az akkumulátorgyárak”.