Ambrus Attila, aki harminc bankot és postát rabolt ki 2002-es lefüleléséig, még börtönbüntetése alatt kezdte kitanulni a keramikus szakmát, amivel jelenleg is foglalkozik. A Blikknek elmondta, a legkülönlegesebb tárgy, amit kerámiából készített a Bajnokok Ligája serlege volt, de árult standjain különböző kerámiából készített címereket, emblémázott termékeket is.

Régebben elkészítettem a Manchester United, a Barcelona és más focicsapatok logóját kerámiából, illetve pajzscímereket is csináltam, de a NAV lecsapott és megbírságolt, plusz elkobozták a termékeket

– mondta. Kiderült, komoly engedélyeztetési háttere van, ha valaki használni akarja ezeket az emblémákat, amivel részben tisztában is volt, de ezeket nem vette kellően komolyan – tette hozzá.

Nem gondoltam, hogy ekkora baj lehet belőle.

Ugyan a bírság csak néhány tízezer forint volt, kiderült, hogy valaki feljelentette és már úgy érkeztek a NAV-osok, hogy tudták mit kell keresniük.

Azóta nem árulok ilyen termékeket, maximum születésnapokra készítek egy-egy darabot – mondta Ambrus Attila.

Egymilliárd forintos adó-visszaigényléssel kezdett egy startup: a NAV nem díjazta

A megalakulása utáni első bevallásában egymilliárd forint általános forgalmi adót (áfa) igényelt vissza egy debreceni cég, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrzése megakadályozta a csalást. Bővebben >>>