Egy-másfél futballpálya területen ég a négy méter magasra felhalmozott és bálákba rendezett hulladék – írták az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.

Hozzátették, hogy az esethez Szombathelyről, Sárvárról, Körmendről, Zalaegerszegről, Ajkáról, Keszthelyről, Vasvárról, Hosszúperesztegről és Kámról indítottak gépjárműfecskendőket, illetve különleges szereket; a beavatkozást a Vas vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. Győrből még úton van az oltáshoz szükséges por-hab konténer. A tűzoltók egyelőre nem tudják megakadályozni a lángok továbbterjedését – ismertették.

Olvasónktól a következő felvételt kaptuk:

Hajnali 3 óra után már kilenc vízsugárral oltották a tüzet, amely ötezer négyzetméteren égett.

A Zala vármegyei katasztrófavédelmi mobil labor mérései nem mutattak ki a normálistól eltérő értékeket Kám településen, és égett szagot sem tapasztaltak. A következő méréseket Egervölgy településen fogják elvégezni - írta a katasztrófavédelem.

olvasói fotó
Kép: Economx olvasói fotó

Frissítés!

Megakadályozták a lángok továbbterjedését a műanyag hulladékot feldolgozó üzemben a Vas vármegyei Szemenye község határában, a 8-as főút mellett, a tűzoltók továbbra is nagy erőkkel dolgoznak a helyszínen, víz- és habsugarakkal folyamatosan oltják a tüzet – közölte a katasztrófavédelem hétfő délelőtt az MTI-vel.

Az üzemben hétfő hajnalban ütött ki tűz, ötezer négyzetméternyi területen hatalmas lángokkal égett a négy-öt méter magasra felhalmozott és bálákba rendezett hulladék. Azóta három habsugárral a terület felét lefedték és megszüntették az intenzív lángolást. A bálákat folyamatosan bontják erőgépekkel, azok felét már le is bontották.

A Zala vármegyei katasztrófavédelmi mobil labor mérései nem mutattak ki a normálistól eltérő értékeket a levegőben a környező településeken, csak enyhe füstszagot éreztek néhol.

Olvasói fotó
Kép: Economx olvasói fotó