A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) közösen 2021-ben hívta életre az eseményt, amelyen akkor mintegy ezer induló vállalta, hogy átevezi vagy átússza Magyarország második legnagyobb állóvizét, a Tisza-tót. 

A Tisza-tó átúszás és átevezés helyszíne ezúttal is az Abádszalóki Tisza-tó strand lesz. Az átúszást választók 3,6 kilométeres távon mérettethetik meg magukat, az átevezőkre pedig egy 8 kilométeres táv fog várni. 

Az átevezők bármilyen kézzel hajtható vízi járművel – kajak, kenu, SUP, sárkányhajó – a strandtól indulva, egy Kiskörei fordulóval ugyanoda visszaérve nyolc kilométert teljesítenek. Azok, akik inkább az úszást választják, 3,6 kilométert tesznek meg az Abádi-öbölben. A két útvonal nem keresztezi egymást, így akár mindkét kihívást teljesíthetik a résztvevők.

A verseny alatt gyenge, 5-10 kilométer/órás, változó irányú légmozgás várható, északi uralkodó széliránnyal. Száraz idő lesz, csapadék nélkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24-25 fok körül alakul. A rendezvény alatt említésre méltó időjárási eseményre nem kell számítani – tették hozzá a szervezők. 

Leállt a légzése egy Balaton-átúszónak

A vízi mentők eredményesen tudtak segíteni. Bővebben --->