„Ellenőrzést tartok! Bezáratom ezt a lebujt! Kérek két deci vörösbort!” Ezekkel a felkiáltásokkal kezdte meg nem túl hivatalos ügyintézését egy idős férfi, aki szeptember 18. délután jelent meg Kaposvár egyik vendéglátó egységében, ahol revizornak adta ki magát, amelyet hamis okirattal és egy „ELLENŐR” feliratú jelvénnyel próbált hitet érdemlően igazolni 

írja a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A férfi arra próbálta meg rávenni az ott dolgozókat, hogy térítésmentesen kiszolgálják, ám a fellépése, ellentmondásos tartalmú okmányai, illetve a tény, hogy évekkel korábban a hely törzsvendége volt, mindezt kétségbe vonták.

A nyomozók az adatgyűjtés során megállapították, hogy a férfi több vendéglátóhelyen is megpróbálkozott ezzel a trükkel ingyen italhoz jutni, de rendre kudarcot vallott.

A 70 éves ál-ellenőrt azután fogták el, hogy másnap ismét megjelent az italozónál. Átvizsgálása során a hamis okmányokat megtalálták és lefoglalták, a férfit gyanúsítottként hallgatták ki a Kaposvári Rendőrkapitányságon.

Négyezer ellenőrzés, kétmillió hamis termék: tarolt a NAV

A NAV által lefoglalt hamisított áruk becsült összértéke 87 millió euró volt, a hatóságok 378 embert tartóztattak le a rajtaütések eredményeként.
Bővebben--->