Csütörtökön a késő délelőtti, déli óráktól nagyobb számban a Budapest-Békéscsaba vonaltól keletre, majd délutántól már nyugat, délnyugat felől kisebb számban másutt is  zivatarok kialakulására lehet számítani. 

A zivatarokat elsősorban intenzív csapadék (10-30 mm, kiemelten északkeleten lokálisan felhőszakadás > 30 mm), erős, viharos széllökés (~50-70 km/h), esetleg apró szemű  jég (< 2 cm) kísérheti. A zivatartevékenység várhatóan az éjféli órákra lassan, fokozatosan lecseng.

A HungaroMet előrejelzése szerint a többórás napsütés mellett fátyolfelhők lesznek az égen és erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Utóbbiból késő délelőttől egyre több helyen, nagyobb számban a Budapest-Szeged vonaltól keletre pattannak ki záporok, zivatarok. Emellett helyenként a Nyugat- és Dél-Dunántúlon, valamint a Dél-Alföldön is előfordulhatnak csapadékgócok. A zivatarokat intenzív csapadék és erős vagy viharos  széllökés kísérheti. Zivataroktól függetlenül legfeljebb időszakos szélélénkülés fordulhat elő. 

A hőmérséklet délután 24 és 29, késő este 15, 21 fok között valószínű.

Pénteken mozgalmasabb idő várható: erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés és többfelé kell készülni záporra, zivatarra. Heves zivatarok, sőt zivatarrendszerek alakulhatnak ki, melyeket jégeső, felhőszakadás és viharos széllökések kísérhetnek. A délies szél zivataroktól függetlenül is többfelé megélénkül. Hajnalra helyenként pára,  köd képződhet. A legmagasabb hőmérséklet 21 és 29 fok között alakul, északnyugaton maradhat hűvösebb az idő.

Szombaton a napos-gomolyfelhős időben még többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok, helyenként felhőszakadás, jégeső. Élénk, erős, zivatarok környezetében viharos lesz a déli-délnyugati szél. A legmelegebb órákban 22-29 fokot mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap sok napsütésre van kilátás, átmenetileg egy-egy zápor, esetleg zivatar már csak helyenként fordulhat elő. Az élénk, erős nyugatias szélben 23 és 30 fok közé melegedhet a levegő - írja az Időkép.