A riasztás a társaság kedd délután adta ki Zala, Somogy, Baranya, Tolna és Bács-Kiskun vármegyék egyes járásaira. A veszélyjelzés szerint a riasztással érintett járásokban hevesebb zivatarokra lehet számítani a következő órákban, a villámlások mellett szélre, jégesőre is számítani kell a zivatarok kíséretében.

Az ország többi részén elsőfokú, citromsárga riasztást léptetett érvénybe, szintén a hevesebb zivatarok kialakulásának veszélyére tekintettel. A prognózis szerint főként a Dunántúlon alakulhatnak ki zivatarok a késő délutáni órákban.

Mint írják, délnyugat irányából egy vonalba rendeződött zivatarrendszer éri el az országot, majd onnan fokozatosan gyengülve halad befelé az ország belső területei felé. A késő esti órákban a keleti, északkeleti országrészt is eléri.

Újabb veszély leselkedik Európára: itt már Brüsszel sem segíthet

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség legújabb jelentése szerint minden nyolcadik európai lakos olyan területen él, amelyet árvíz veszélye fenyeget és a kritikusnak vélt infrastruktúrák is hasonlóan veszélyeztetett területen helyezkednek el.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→