A legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adta ki az Országos Meteorológiai Szolgálat öt vármegyére, ahol a napi középhőmérséklet 29 Celsius-fok felett alakulhat a hét utolsó napján. 

Piros figyelmeztetés

A meteorológiai szolgálat az MTI-hez szombaton eljuttatott veszélyjelzésében Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyére a legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adta ki magas középhőmérséklet miatt vasárnapra.

Győr-Moson-Sopron és Vas vármegye kivételével vasárnapra az ország többi részén másodfokú (narancs) figyelmeztetés van érvényben a magas középhőmérséklet miatt, ezeken a területeken várhatóan 27 fok felett alakul a középhőmérséklet vasárnap.

Az előrejelzés szerint szombaton a középhőmérséklet nagy területen alakul általában 25-27 fok fölött, azonban főként vasárnap az Alföld egyes részein és városi környezetben a 28-29 fokot is meghaladhatja a középérték.

Vasárnap reggel az ország legnagyobb részén derült lesz az ég, a hőmérséklet hajnalban 17 és 24 fok között alakul, délután 33 és 38 fok között várható a csúcshőmérséklet.