A Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentette, bíznak abban, hogy a háború és az arra adott – a kormány szerint alapvetően téves szankciós – válaszok következményeit sikerül elhárítani, ebben valamennyi polgármester érdekelt.

Gulyás Gergely hozzátette, a nyári hónapokban radikális inflációcsökkenést várnak, és a kormány valóra fogja váltani azt az ígéretét, hogy az év végére egy számjegyűre szorítja le a pénzromlás mértékét.

A politikus szerint a 2024-es év a tervezés éve lesz, majd következő években a korábbiakhoz hasonló fejlesztési programok indulhatnak. A miniszter kiemelte,

az ország saját erejéből is képes erre, de a források mennyisége az Európai Unióval való megállapodástól is függ.

Gulyás Gergely úgy vélte, a polgármesterek tevékenységére nézve

rendkívül negatív az, amit néhány ellenzéki képviselő Brüsszelben művel.

Elmondta, felvetésére konstruktív hozzáállást tapasztalt az ellenzéki polgármesterek részéről, ami teljesen különbözik attól, amely a magyar és az európai parlamentben tapasztalható.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere, az MJVSZ elnöke kijelentette, hogy a városok további fejlődése csak úgy folytatódhat, ha béke lesz, és beszámolt arról, hogy a parlament által elfogadott, békepárti határozathoz eddig 2344 település csatlakozott.

Közvetlen uniós forrást kapott Budapest

A kétmilliárd forint támogatást megfizethető, biztonságos és fenntartható lakhatási lehetőségek bővítésére fordítanák. Bővebben >>>