„A Facebook cenzúra ügyosztályán már elindult a 2024-es választási kampány, amelynek első áldozata a Ferencvárosi Fidesz facebook oldala" – írja saját oldalán Gyurákovics Andrea ferencvárosi fideszes önkormányzati képviselő. Hozzátette, „hiába próbálkoznak, mi akkor sem adjuk fel”. A képviselő azt is kérdőre vonta, kinek álhatott a törlés az érdekében.

Januárban Jászberény független, de a Fidesz által támogatott polgármesterjelöltje, Besenyi Orsolya tűnt el a közösségi oldalról – igaz, őt nem letiltották, hanem saját magát törölte, miután az időközi választások napján nyilvánvalóvá vált, hogy veszített – írta meg korábban a Telex.

TikTok-kihívásokkal nem lehet választást nyerni, de a Facebookon sok múlhat

A 2022-es országgyűlési választások előtt pár hónappal már nemigen lehetett tíz posztot elolvasni a közösségi médiában úgy, hogy a választó ne találkozzon százmilliókkal megtámogatott politikai hirdetésekkel. A különböző táborok ennek dacára is egyre kevésbé érik el a fiatalokat, kormánypárti és ellenzéki politikusok részben ezért kísérleteznek a népszerű TikTok videómegosztóval. Bene Márton politológus korábbi nyilatkozata szerint nem valószínű, hogy a nagyobb szereplők különösen aktívak lesznek a platformon, ugyanakkor a fiatal választókra minden oldalnak szüksége van, ezért lehetnek próbálkozások: Orbán Viktor miniszterelnök a napokban indította el saját TikTok-csatornáját.