Tájékoztató kampányt indít az európai liberális pártcsalád Magyarországon – jelentette be Berg Dániel (Momentum), az ALDE európai pártcsalád alelnöke.

„Pártcsaládunk, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE) tájékoztató kampányt indít Magyarországon, mert szerintünk több Európa jobban megéri” – fogalmazott az alelnök, aki szerint „Orbán Viktor el akarja hitetni velünk, hogy az élet Nyugaton rosszabb, nehezebb mint itthon”. 

Ma Magyarországon az átlagbér alig harmada a nyugat-európainak. Tehát ugyanannyi munkáért Nyugat-Európában háromszor annyit visznek haza, mint itthon

– fejtette ki Facebook-oldalán. 

A hírTV szerint több száz óriásplakátot terveznek kihelyezni, amelyek az Eurostat adatai alapján szemléltetik a nyugat-európai és magyar átlagbérek közötti különbséget.

A plakátokon egy csonka pizza látható, ami azt szimbolizálja: a magyar átlagbér töredéke a nyugat-európainak.

 

Most megtudhatja, mennyit keres a szomszédja

De arra is választ kaphat, hogy megbecsülik-e önt a munkahelyén. Segítünk. Egy gyakorlott befektetési elemző idén átlagosan 850 ezer, egy banki vagy biztosítói termékmenedzser 820 ezer, egy könyvelő 780 ezer forintos bruttó fizetést vághat zsebre havonta az egyéb juttatások nélkül, de általában az extra javadalmazásokat sem kell nélkülözni a bemutatott munkahelyeken. Bővebben>>>