Mint kiderült, nem csak az államalapítást ünnepeljük augusztus 20-án, hanem a Karmelita kolostorban is csúcstalálkozó lesz, ugyanis Recep Tayyip Erdogan török államfőt fogadja Orbán Viktor a Karmelita kolostorban. Ezen felül augusztus 19-én a budapesti atlétikai világbajnokság is kezdetét veszi.

Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken adott ki tájékoztatást a forgalmi-rend változásokról. A változások javarészt augusztus 12. és 23. között lesznek érvényben.

 

  • Augusztus 13-án 8 órától 20 óráig lezárják a Szabadság hidat. Augusztus 14-én éjféltől augusztus 22-én 6 óráig, továbbá augusztus 22-én este tíztől másnap reggel 6 óráig a Budai alsó rakpartot is lezárják a Slachta Margit rakparttól a Dombóvári útig.
  • Augusztus 14-én 6 órától augusztus 23-án 4 óra 30 percig lezárják a Tárnok utcát a Dísz tér és a Szentháromság tér között, valamint a Palota utat a sorompónál, valamint a gyalogosok elől a Lánchíd északi és déli járdáját is, augusztus 14. és 21. között.
  • Műegyetem rakpart Budafoki úttól Bertalan Lajos utcáig tartó szakaszát a Petőfi hídtól a Szabadság híd irányába augusztus 21. és 23. között zárják le.
  • Augusztus 14. és 23. között minden nap este 10 és reggel 6 között lezárják a Pesti alsó rakpartot a Carl Lutz rakparttól a Közraktár utcáig.
  • Augusztus 15-től 22-ig, illetve 23-ig nem lesz megközelíthető a Konrád Adanuer út a Kós Károly sétánytól a Zichy Mihály útig, valamint a Hősök terétől a Hermina útig, valamint az Alkotmány utca a Nagy Ignác utcától a Szemere utcáig.
  • Augusztus 16. és 22. között lezárják a Harmincad utcát a Bécsi utcától, és a József nádor teret a Wekerle Sándor utcától, ugyanettől a naptól augusztus 23-ig pedig az Alkotmány utcát a Honvéd utca és a Szemere utca között.
  • Augusztus 16-től 21-ig a Táncsics Mihály utcát is mellőznünk kell a Hess András tér és a Bécsi kapu tér között, augusztus 17-én hajnalban pedig a Szabadság híd Pestről Budáig vezető sávja is zárva lesz az autós forgalom elől. Zárva lesz továbbá augusztus 17-től 23-ig a Kapisztrán tér, 18-ától 21-éig az Erzsébet híd északi járdáját és buszsávját is lezárják.
  • Augusztus 18-án déltől éjfélig a Szent István teret és a Sas utcát is lezárják, előbbit a Bajcsy-Zsilinszky úttól a Hercegprímás utcáig, utóbbit a József Attila utcától az Arany János utcáig.
  • Augusztus 18-án 21-ig az Erzsébet híd és a Szabadság híd déli gyalogos járdája is zárva lesz, továbbá a Műegyetem rakpart Budafoki út és Bertalan Lajos utca  közötti szakasza is.
  • Augusztus 19-től 20-áig a Szent Gellért teret a Budafoki út felé, és a Budafoki utat a Csiky utcától a Szent Gellért térig szintén lezárják.
  • Augusztus 19-től 21-éig a Szécheni rakpart Kossuth tér és Széchenyi tér közötti szakasza sem lesz elérhető, ahogy a Zoltán utca sem, a Széchenyi rakparttól az Akadémia utcáig.
  • Augusztus 20-án délutántól késő estig a Lánchídon és a Szabadság hídon nem lehetnek autók, délutántól éjfélig a Műegyetem rakpart a Goldmann György tértől a Bertalan Lajos utcáig nem lesz elérhető.

Szakaszosan és időlegesen lezárják augusztus 19. és 21. között az Országház utcát a Kard utcától a Szentháromság térig, és feloldják az egyirányúsítást augusztus 19-én 20-a éjfélig a Bécsi kapu téren a Fortuna utca és a Nádor utca között. Ezen felül a város számos pontján tilos lesz megállni.