Nyirati Klára, Baja polgármestere közölte, a megyei jogú város Pénzügyi, Városfejlesztési és Városüzemeltetési Bizottsága forgalomszabályozási hatáskörben parkolási zónává nyilvánította

  • a Bartók Béla utca/Tóth Kálmán teret,
  • a Vörösmarty Mihály utca Bartók Béla utca/Tóth Kálmán tér és Arany János utca közötti szakaszát,
  • a Kossuth Lajos utcát, az Oroszlán utcát,
  • valamint a Tóth Kálmán utca Katona József utca és Kossuth Lajos utca közötti szakaszát.

A polgármester hozzátette, a kijelölt zónákban hétköznap 8 és 17 óra között, szombaton 8 óra és 13 óra között legfeljebb két óra időtartamú időkorlátos parkolásra van lehetőség. Várakozni a KRESZ szabályai szerint lehetséges.

A két órás parkolási idő letelte után az autósoknak öt perc türelmi idejük van arra, hogy gépkocsijukat a parkolóhelyről eltávolítsák.

Pénzbírsággal büntetik, aki túl sokáig parkol

Az időkorlátos parkolás szabályainak betartását a rendőrség és a közterület-felügyelet munkatársai is ellenőrizhetik – írja a Baon.hu.

Baja polgármestere felhívta a lakosság figyelmét, hogy aki a közlekedési szabályokat megszegi, szabálysértést követ el, ebben az esetben 5 ezertől 150 ezer forintig terjedő pénzbírság szabható ki. Arra kérte továbbá az autósokat, hogy közlekedjenek figyelmesen a kijelölt parkolási zónákban, a közlekedési szabályok betartásával.

Parkolás közterületen: fellángoló viták „pofátlan” autósok és „önző” tulajdonosok között

Visszatérően fellángolnak a viták a tulajdonosok, illetve az utóbbiak ingatlanjai előtt parkoló autósok között. Jogszabályok, rendeletek, esetek, bírósági ítéletek léteznek, ám mégsem minden egyértelmű, akadnak egészen speciális élethelyzetek is.