Növekedésről számolt be a Cisco Systems a második negyedévre a bevételek szintjén az előző év azonos időszakához viszonyítva. A társaság bevételei több mint 4 százalékkal emelkedtek év/év alapon, amivel kisebb pozitív meglepetést okozott a vállalat, a várt 11,6 milliárd dollárral szemben ugyanis 11,7 milliárd dolláros bevételt könyvelt el a társaság. A menedzsment komoly költségcsökkentési intézkedéseket vezetett be, 7800 főt bocsátott el, üzletágakat zárt be és árakat csökkentett a piacszerzés érdekében. A társaság bevételeinek ötöde Európából származik, így a régióban tapasztalt lassulás is negatívan érinti a cég üzletmenetét.

A Cisco Systems nettó eredménye az egy évvel ezelőtti 1,23 milliárd dollárról 1,92 milliárd dollárra emelkedett a második negyedévre. Egy részvényre jutó eredménye 0,36 dollárra rúgott, míg az egyszeri tételek hatásait kiszűrve 0,47 dollárt tett ki, ami kismértékben felülmúlta az elemzői konszenzust, a piacok ugyanis 0,45 dollárra számítottak.

A bevételek növekedése lassú, nem világos, hogy mikor vesz újabb lendületet a bevételek növekedése. De eközben viszont a profittermelő képesség megmaradt és a cég több készpénzt juttat vissza részvényeseinek - kommentálta a negyedéves jelentést a JMP Securities elemzője. A Cisco Systems a negyedéves gyorsjelentéssel egyidőben közölte, hogy 75 százalékkal megemeli negyedéves osztalékát, részvényenként 0,14 dollárt fizet, ami éves szinten 3 százalékos osztalékhozamnak felel meg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!