A Mol Petrolkémia telephelyén épült új tűzoltólaktanya a korábbinál közelebb, mintegy 3-4 percnyire van a cég épülő új komplexumától, amelynek alapkövét 2019-ben tették le, és ahol évente mintegy 200 ezer tonna poliolt állítanak majd elő több mint 200 embernek munkát adva.

A több mint 1 milliárd eurós beruházás történelmi jelentőségű, a magyar kormány 131 millió euróval támogatja.

A vegyipari üzem és az iparterület tűzvédelmét ellátó létesítményi tűzoltóság a környező lakosság védelmét ellátó hivatásos tűzoltóságnak is segítséget nyújt együttműködési megállapodás alapján – írta a Mol közleményében. A létesítményi tűzoltóságon mintegy hetvenen dolgoznak.

A poliol napjainkban az egyik legkeresettebb műanyag-alapanyag, az autógyártástól kezdve a ruhaiparon át a hőszigetelésig számos iparágban használják - írja az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!