A részvénypiac forgalma 121,64 milliárd forint volt az előző heti 74,35 milliárd forint után. A vezető részvények a Richter kivételével emelkedtek a héten.

Az Equilor Befektetési Zrt. az MTI-nek küldött heti összefoglalójában kiemelte: nagy volatilitás mellett emelkedett a hét elején a magyar részvénypiac. Hétfőn a reggeli emelkedést követően mélyrepülésbe kezdett a BUX, miután Orbán Viktor, miniszterelnök bejelentette a korlátozásokat. Ezt követően a Pfizer-vakcina bejelentésére viszont szárnyalni kezdtek a piacok, így a BUX is komoly, 3,2 százalékos emelkedéssel zárt. Kedden és szerdán a kedvező nemzetközi befektetői hangulat tovább segítette a hazai részvénypiac emelkedését. A hét vége felé azonban elfogyott a lendület, csütörtökön stagnálás, pénteken már csökkenés volt jellemző a BUX árfolyamára.

Közölték, hogy a héten céláremelés érkezett az OTP-re és a Richterre. A magyar bank részvényeinek célárát 15 100 forintra emelte a JP Morgan a korábbi 13 750 forintról, míg Richter papírok célárát a Jefferies emelte 9150 forintra a korábbi 8750 forintról. Ezen a héten is folytatta a sajátrészvény-visszavásárlását a Mol. Kedden 400 ezer darabot vásárolt vissza 1766,60 forintos átlagáron.

Kedden jelent meg az októberi inflációs adatsor, a fogyasztói árak 3 százalékkal emelkedtek éves bázison, a maginfláció 3,8 százalék volt, a jegybank által kiemelten figyelt adószűrt maginflációs mutató pedig 3,2 százalék. A jelenlegi tendencia nem sürgeti a Magyar Nemzeti Bankot (MNB) monetáris politikai lépésekre, ráadásul a forint elmúlt napokban látott erősödése miatt devizaoldali inflációs nyomás sem várható a közeljövőben - olvasható az Equilor elemzésében.

A vezető részvények közül a héten a legnagyobb mértékben a Mol erősödött, az árfolyama 15,13 százalékkal nőtt. Pénteken 1895 forinton zárt a papír, heti forgalma meghaladta a 22,5 milliárd forintot.

Az OTP jegyzése 8,01 százalékkal emelkedett, a hét utolsó kereskedési napján 12 000 forinton zárt, heti forgalma több mint 83,2 milliárd forint volt.

A Magyar Telekom részvényeinek ára 2,24 százalékkal nőtt, pénteki záróára 365 forint volt, heti forgalma 815,7 millió forintot tett ki.

A Richter 6,33 százalékkal gyengült, a hét utolsó kereskedési napján 6590 forinton zárt, heti forgalma több mint 12,6 milliárd forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!