A tájékoztatásban felidézték, hogy októberben zárták le Szlovénia legnagyobb BMW márkakereskedésének átvételét, amivel az AutoWallis belépett az ország autó-kiskereskedelmi piacára is.

Az AutoWallis csoport szlovén piaci jelenléte tovább bővülhet, ha az összes szerződéses feltétel teljesül, és a helyi versenyhivatal jóváhagyja az Avto Aktiv d.o.o. vállalat autókereskedelmi és szerviz üzletágának átvételéről szóló megállapodást - közölték.

Az Avto Aktiv a szlovén piac jelentős szereplője, négy városban (Koper, Kranj, Nova Gorica, Trzin) értékesít és szervizel BMW, MINI, Jaguar, Land Rover, Toyota és Suzuki járműveket; 2019-es forgalma 37 millió euró volt, és összesen 877 új járművet értékesített.

Az előzetes megállapodás értelmében az Avto Aktiv tulajdonosai az érintett üzletágakat teljes egészében apportálják az AutoWallis Nyrt.-be, amelyekért cserébe AutoWallis részvényeket kapnak, és így stratégiai partnerként támogatják az AutoWallis szlovéniai terveinek megvalósítását és tevékenységének sikerét.

Az AutoWallis és az Avto Aktiv az előzetes megállapodás részleteit a következő időszakban véglegesíti, és kéri a szlovén versenyhivatal hozzájárulását - jelezték.

A tájékoztatás szerint az AutoWallis csoport a régió 14 országában foglalkozik gépjármű- és alkatrész kis- és nagykereskedelemmel, szerviz szolgáltatásokkal, rövid és hosszú távú gépjármű-kölcsönzéssel.

A Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzett vállalat már korábban is jelen volt Szlovéniában, ahol leányvállalata, a Wallis Automotive Europe a Jaguar és Land Rover márkák kizárólagos márkaképviseletét látja el, és hamarosan megkezdi az Opel márka nagykereskedelmét is Horvátország, Bosznia-Hercegovina és Magyarország mellett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!