Indexcsökkenéssel indult a tőzsdei kereskedés a főbb európai tőkepiacokon Madrid kivételével. Kedden a vezető indexek veszteséggel zártak.

STOXX 600 index 0,02 százalékkal, az euróövezeti Euro Stoxx 50 index 0,19 százalékkal kezdett alacsonyabban.

  • Londonban az FTSE 100 index 0,30 százalékkal csökkent,
  • a frankfurti DAX 1,03 százalékkal kezdett gyengébben,
  • a CAC 40 Párizsban 0,11 százalékkal nyitott alacsonyabban.
  • A milánói tőzsde 1,02 százalékos indexcsökkenéssel,
  • a madridi viszont 0,22 százalékos indexemelkedéssel kezdte a szerdai kereskedést.

Az olaj ára emelkedett kissé, az európai piacok nyitásakor a nemzetközi kereskedelemben a WTI nyersolaj ára 0,19 százalékkal állt magasabban hordónként 78,02 dolláron, a Brent ára 0,22 százalékkal ment feljebb 82,95 dollárra.

Az arany spot ára 0,12 százalékkal csökkent unciánként 1990,64 dollárra. A dollárindex 0,09 százalékkal csökkent 104,86 pontra. Az eurót 0,05 százalékkal jegyzik erősebben 1,0714 dolláron.

Összeomlott a világ harmadik leggazdagabb emberének cégbirodalma

Tavaly év végén szokatlanul magasra ívelt egy indiai vállalkozó sikere és így a vagyona is, de már látszik, hogy ez csak egy illúzió volt. Az üzletember cégeinek részvényárfolyamai összeomlottak.

A részletekről ITT írtunk bővebben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!