Az összeurópai STOXX 600 index 0,06 százalékkal, az euróövezeti Euro Stoxx 50 index 0,13 százalékkal csökkent a kezdéskor. A londoni FTSE 100 index 0,08 százalékkal emelkedett, a DAX Frankfurtban 0,03 százalékkal csökkent, a párizsi CAC 40 index 0,06 százalékkal emelkedett a nyitáskor. Milánóban és Madridban 0,06 százalékos indexcsökkenéssel indult a kereskedés csütörtökön.

A váratlanul magas amerikai inflációs adatok tükrében a befektetők megítélése szerint csökkent a Fed viszonylag korai kamatcsökkentésének az esélye és az eddigi három helyett két kamatvágást tartanak valószínűnek az idén. Az EKB csütörtöki monetáris politikai döntésétől a befektetők jelzéseket várnak a kamatpálya idei alakulására vonatkozóan.

Az olajár alig változott az előző napi több mint egy százalékos emelkedés után. Az európai piacok nyitásakor a WTI nyersolaj ára 0,11 százalékkal állt alacsonyabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 86,12 dolláron, a Brent pedig 90,36 dolláron 0,14 százalékos csökkenéssel.     

Az arany ára az éppen elért 2365,34 dolláros történelmi csúcsról nagyot csökkent szerdán a várakozások feletti amerikai inflációs adatok láttán. Csütörtökön az arany ára már kevés mozgást mutatott. Az európai piacok nyitásakor 0,05 százalékkal állt magasabban unciánként 2337,39 dolláron.

A dollárindex szerdán egy százalékkal emelkedett és 105 pont felett öt havi csúcsot ért el. Csütörtök reggel kilenc órakor  105,25 ponton állt 0,07 százalékos emelkedéssel.

Az eurót 1,0734 dolláron jegyzik 0,07 százalékkal gyengébben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!