Ma 0,7 százalékos a forint gyengülése, ami bár nem nevezhető kiugrónak, de lengyel zloty és a cseh korona 0,2-0,3 százalékos gyengülésénél érdemben nagyobb, és a mostanában a térség gyenge láncszemének tartott török líra 0,2 százalékos euróval szembeni gyengülését is meghaladja. Közben egyébként a dollár még nagyobb lendülete jött az euróval szemben, a jegyzések már csaknem 1,15-nél járnak, azaz csaknem új egyéves eurómélypontot látunk - írja a portfolio.hu.

A nemzetgazdasági miniszter forint árfolyamával kapcsolatban csütörtökön közölte, hogy a kormány a piaci helyzethez alkalmazkodik, árfolyamcélt nem tűzött ki. Varga Mihály arra számít, hogy a helyzet megnyugvásával a forint árfolyama visszakorrigál. Mindehhez az is hozzájárul, hogy a piacok értékelik a magyar gazdaság kiegyensúlyozottságát és azt, hogy más feltörekvő államoktól eltérően Magyarországon nincs szükség válságintézkedésekre - tette hozzá.

A mindenkori történelmi csúcs - 327,62 forint -, jelenleg azonban rekordszintű gyengülésről beszélünk, hiszen a 2015 januári 327-es árfolyam rövid ideig tartott, és azt egyszeri tényezőnek (a svájci jegybank elengedte a korábban az euróhoz kötött frankárfolyamot) volt betudható. Most viszont tartósan 320 forint fölött jár az árfolyam - emlékeztetett a hvg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!