A Goldman számításai szerint az iPhone-eladások 36 százalékkal csökkennek a második negyedévben, így az első fél évre számított visszaesés 24 százalékos lesz.

A Goldman egyelőre azzal számol, hogy a negyedik negyedévben az eladások 2 százalékkal maradnak el az egy évvel korábbihoz képest.

A cég előrejelzése szerint az Apple részvényára csökken a következő időszakban, és emiatt a célárát 250 dollárról 233 dollárra rontotta és egyben eladásra javasolta a befektetőken. Csütörtökön az Apple árfolyama 286,70 dolláron zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!