A Daimlernél fontos üzletág a kamiongyártás, a vállalat árbevételének közel negyedét, míg üzemi eredményének majdnem ötödét adta tavaly. Ezért különösen rossz hír, hogy a vállalat közleményében jelezte, a várakozásoknál nagyobb keresletcsökkenés, illetve a brazil operációnál tervezett létszámleépítés (ez közel 100 millió eurós plusz költséget jelent) miatt visszavágja az idei profitvárakozását ennél a divíziónál.

Korábban arra számított a cégcsoport menedzsmentje, hogy az értékesítések kicsivel a tavalyi szint alatt lesznek, míg az üzemi eredmény tekintetében a 2105-ös értékkel számoltak a kamion üzletágnál.

Más rossz hírt is közölt a Daimler, véleményük szerint 500 millió eurós költséget jelenthet az a visszahívási sorozat, amit a Takata által gyártott hibás légzsákok miatt kénytelenek végrehajtani.Mindezek ellenére a Daimler árfolyama 0,2 százalékot erősödött pénteken. Igaz a részvényárfolyam a tavaly decemberi csúcs óta közel 33 százalékot zuhant már.


 

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!