A Deutsche Telekom (DT) AG minden kelet-közép-európai országban piacvezető akar lenni 2018-ra, ennek érdekében további cég- vagy részesedésvásárlásokra is vállalkozik és felfrissíti távközlési hálózatait - jelentette ki Claudia Nemat, a vállalat Németországon kívüli európai tevékenységéért felelős vezetője. Minden országban forradalmat indítunk. Ahhoz tudnám hasonlítani a változást, mint amikor az emberek áttértek a lóvontatásról a gépjárművek használatára - fejtette ki egy macedón lapnak adott interjújában.

A vállalat összeolvasztja vezetékes és mobilhálózatát egyetlen nagy digitális rendszerré, amely egyszerre lesz képes a korábbinál jobb minőségű telefonszolgáltatást és internet-hozzáférést biztosítani. A DT vezetősége arra számít, hogy a Balti-tengertől Krétáig új erőre kap a távközlési szolgáltatások iránti kereslet.

A piaci részesedés növeléséért egyebek mellett Lengyelországban és Romániában kell erőfeszítéseket tenniük, Görögországban, Horvátországban és Magyarországon egyértelműen piacvezető a cég. Csehországban nemrég vásárolták ki a DT leányvállalatának kisebbségi tulajdonosát 1,1 milliárd dollárért. A cég novemberben állapodott meg a varsói központtal működő GTS Cental Europe megvásárlásáról. Ez a cég a régió egészét átfogó gerinchálózatot üzemeltet.

Macedónia a vállalat első olyan piaca Európában, ahol egyesített digitális vezetékes és mobilkapcsolaton keresztül kínál beszéd- és adatkommunikációs szolgáltatást. A teljes rendszer internetprokoll-alapú (IP-alapú), ami javítja a beszédátvitel minőségét - állítja a DT.

Az új technológia költségcsökkentési lehetőségeket kínál a Deutsche Telekomnak - mondta a Bloombergnek Heike Pauls, a Commerzbank elemzője. Az egységes IP-hálózatnak köszönhetően mérséklődik a cég kitettsége a gazdaság hullámzásainak, mivel könnyen átcsoportosíthatja szolgáltatásainak súlypontját a jobb lehetőségeket ígérő területekre. Pauls szerint az átalakítás 2018-as céldátuma reális.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!