részvénypiac forgalma 10,8 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Józsa Bence, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta: pozitív a nemzetközi befektetői hangulat, ez kedvező hatással volt a magyar tőzsdére is.

A vezető részvények pluszban zártak. A Mol emelkedéséhez hozzájárult, hogy a társaság olajszállítási szerződést kötött a Janaf horvát olajvezeték-üzemeltető vállalattal - jelezte a szakértő.

A Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt., a 4iG Nyrt. leányvállalatként működő Antenna Hungária Zrt., valamint a Vodafone Europe BV aláírták a megállapodást a Vodafone Magyarország Távközlési Zrt. megvásárlásáról, az elemző szerint a hír a 4iG részvénye mellett - amely 3,62 százalékkal 745 forintra emelkedett - a Magyar Telekom erősödését is segíthette.

  • A Mol 30 forinttal, 1,13 százalékkal 2678 forintra erősödött, 1,5 milliárd forintos forgalomban.
  • Az OTP-részvények ára 120 forinttal, 1,11 százalékkal 10 895 forintra nőtt, forgalmuk 6,8 milliárd forintot tett ki.
  • Magyar Telekom árfolyama 5,0 forinttal, 1,41 százalékkal 360 forintra emelkedett, forgalma 222,1 millió forint volt.
  • Richter-papírok árfolyama 15 forinttal, 0,18 százalékkal 8435 forintra erősödött, a részvények forgalma 1,7 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3712,32 ponton zárt hétfőn, ez 26,03 pontos, 0,71 százalékos emelkedés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!