Az OTP részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. Az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 13 970 forint, a legalacsonyabb 7830 forint volt.

A friss gyorsjelentés gyorsan a 14 ezres árfolyam fölé lökte a bank papírjait.

Az OTP árfolyamának emelkedése a BUX-ot is felhúzta.

Kiválóan sikerült a negyedév, bár számos egyszeri tétel javította az eredményt

A kormányzati terhek ellenére ugyanis

a tavalyi évhez képest több mint tízszeres a növekedés az első fél év nyereségében, a konszolidált adózás utáni nyereség 577 milliárd forint lett.

A banki különadók 62,5 milliárd forintot tettek ki az első hat hónapban, viszont az akvizíciók, a szlovén és az üzbég bank megvásárlásának lezárása 168,9 milliárd forintos többletet jelentett – ismertette a bank vezérigazgató-helyettese. Az egyedi tételeket nem számítva a tavalyinál 88 százalékkal nagyobb, 471 milliárd forint lett az adózott nyereség az első hat hónapban.

menedzsment várakozásai szerint a teljesítő hitelek árfolyamszűrt állományának organikus növekedése elérheti az 5 százalékot idén, míg korábban 5 százalék alatti növekedést vártak. Ez az inflációt és a kamatkörnyezetet is figyelembe véve jónak számít – tette hozzá Bencsik László.

 

A nyereség bő kétharmadát már a külföldi bankok hozzák, örömtáncot járnak a befektetők

Remek második negyedéves eredményt hozott az OTP-csoport, a hazai gyengélkedést egyedi tételek kompenzálták, a külföldi bankok igen szép pénzt hoztak. A bank a hazai helyzet javulására számít, a hitelezés újbóli felfutása és az állami terhek mérséklődése mellett. Örömtáncot járnak a befektetők: az OTP profithírére kilőtt a bank papírjának árfolyama. A BUX-ot is húzza maga után. Bővebben>>>

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!