Az FTSEurofirst 300 és STOXX 600 összeurópai indexek 0,12 és 0,18 százalékkal zártak magasabban, az euróövezeti Euro Stoxx 50 index viszont 0,02 százalékkal végzett alacsonyabbal.

Londonban az FTSE 100 index 0,47 százalékkal erősödött, a frankfurti DAX 0,21 százalékos emelkedéssel végzett, a CAC 40 Párizsban 0,02 százalékos csökkenéssel fejezte be a kereskedést. Milánóban 0,11 százalékos indexcsökkenéssel, Madridban 0,51 százalékos indexemelkedéssel zárult a csütörtöki kereskedés a tőzsdén.    

Az olajár az OPEC+ termeléskorlátozásának a folytatása, a geopolitikai kockázatok által keltett ellátási aggodalmak, valamint a korábbinál bizakodóbb keresleti kilátásoknak köszönhetően csütörtökön lefelé korrigált a korábban elért öt havi csúcsról.

Az európai kereskedési idő végén a WTI ára 0,49 százalékkal állt alacsonyabban a nemzetközi kereskedelemben, hordónként 85,16 dolláron, a Brent ára pedig 0,35 százalékkal ment lejjebb 89,24 dollárra.

Az arany ára is lejjebb korrigált az előzőleg 2300 dollár felett elért történelmi csúcsról. A spot ár az európai kereskedési idő végén 0,18 százalékkal állt alacsonyabban, 2293,37 dolláron unciánként. A dollárindex 0,21 százalékkal csökkent 104,02 pontra. Az eurót 0,28 százalékkal jegyzik erősebben, 1,0865 dolláron.

Azt hittük vége, de megint veszélyesen nőnek a kamatok

Az egekben vannak a tőzsdei árfolyamok, de eközben rendületlenül kúszik ismét felfelé az amerikai államkötvények hozama. Már olyan szintre, hogy sokak szerint megindíthatja a masszív korrekciót a részvénypiacon is, az amerikai részvények sokak szerint már amúgy is túlárazottak.

A részletekről ITT írtunk bővebben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!