A Nasdaq Inc. és az Intercontinental Exchange Inc. átmenetileg leállította a tőzsdéiken jegyzett oroszországi székhelyű vállalatok részvényeinek kereskedését - írja a Reuters.

A Nasdaqon jegyzett részvények közül a Nexters Inc , a HeadHunterGroup PLC (HHR.O), az Ozon Holdings PLC, a Qiwi PLC és a Yandex részvényeit állították le. A New York-i tőzsdén is  jegyzett részvények közül a Cian PLC, a Mechel PAO és a Mobile TeleSystems PAO állt le.

A Depository Trust and Clearing Corporation szinte az összes amerikai értékpapír-tranzakciót feldolgozó szervezet szintén közölte, hogy az orosz szankcióknak a pénzügyi rendszerre gyakorolt hatása súlyosan érintik Oroszországot, a napokban ráadásul akár további szankciók is várhatók.

Ahogy arról a Napi. hu is beszámolt, szombaton késő este megszületett a döntés az Oroszország elleni eddigi legkeményebb szankcióról. Kizártak több orosz bankot a Nemzetközi Bankközi Pénzügyi Telekommunikációs Társaságból (SWIFT), azaz a nemzetközi bankközi elszámolási rendszerből. 

Az Ukrajnával kapcsolatos legfontosabb híreket ezen a linken olvashatja.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!