A elmúlt évek legnagyobb mértékű Facebook-leállása történhetett kedd délután, amikor világszerte súlyos hiba lépett fel a Facebook, a Messenger és az Instagram szolgáltatásokban.

Ahogy arról az Exonomx is beszámolt: több mint egy óra szünet után álltak helyre a Meta platformjai.

A szolgáltatáskiesés nemcsak a felhasználókat érintette kellemetlenül: megtörte az amerikai konszern lendültét.

Az egy éves adatokból kiderül: tavaly április óta csúcsra emelkedett és rekordot döntött a cég árfolyama. 

A leállás napja előtt, március 4-én történelmi csúcson, 504,42 dolláron zártak a Meta-részvények, a papírokkal való kereskedés tegnap este 488 dollárra is bezuhant, ma reggeli értékük 490,22 dollár.

A szakértők azt állítják, hogy feltörhették a Metát.

A Facebook és az Instagram legutóbbi nagyobb kiesése 2021. október 4-én volt.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!