Az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelet (SEC) pénteken honlapján közölte, engedélyezte, hogy a tőzsdeüzemeltetéssel foglalkozó Intercontinental Exchange (ICE) felvásárolja a hasonló profilú NYSE Euronextet.

Noha nem a SEC felelős az egyesülésekkel kapcsolatos trösztellenes aggodalmak kivizsgálásáért, a testületnek biztosítania kell, hogy a tőzsdék a szövetségi előírásoknak megfelelően fenntartsák a rendet piacaikon.

A várhatóan szeptemberben megkötendő ügylet következtében az ICE megszerzi az ellenőrzést a Liffe, Európa második legnagyobb származékos piaca felett. A NYSE Euronext üzemelteti a párizsi, az amszterdami, a brüsszeli és a lisszaboni tőzsdét. A felvásárláshoz szükség van még az európai nemzeti szabályozó testületek jóváhagyására.

Az ügyletet már mindkét cég részvényesei, valamint az Európai Bizottság részéről is jóváhagyták.

A baráti felvásárlás értékét a decemberi bejelentéskor 8,2 milliárd dollárra becsülték, ami augusztus 1-jén, az ICE részvényeinek záróára alapján 10,6 milliárdra módosult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!