A délelőtti minimális gyengülés után erősödni kezdett a forint az euróval szemben, majd a vártnál jobb amerikai munkapiaci adatok javítottak a globális kockázati étvágyon, így a forint is erősödni tudott. Ennek hatására péntek kora estére 310,4-ig kapaszkodott az euróval szemben, amire két hónapja nem volt példa - olvasható a portálon.

A forint mozgása az elmúlt napokban összességében visszaigazolta azt, hogy egy hete valóban fontos technikai szintet tudott letörni.

A dollár átfogó erősödésbe kezdett a kedvező amerikai munkapiaci adatok hatására, az euróval szemben 1,1150-ről 1,1050-ig ugrott (a 200 napos mozgóátlagig), majd 1,1080-ig visszakorrigált.

A dollár erősödése és a tegnap bejelentett Bank of England-lazító csomag tovább lökte a lejtőn a font/dollár árfolyamot, amely jelenleg már 1,3050 körül jár.

A dollár ereje miatt vele szemben a forint ma nem teljesített olyan jól, a jegyzések kissé 280 fölé lendültek a bankközi piacon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!