A napi nyitó 370-ről egész 377-ig gyengült a forint az euróval szemben, miután Ursula von der Leyen bejelentette az Európia Parlamentben, hogy újabb fázisába lép a Magyarország elleni jogállamisági eljárás, és erről ma hivatalos értesítést is kaptak az itteni szervek.

A bejelentést követően, 17 óra magasságára korrigált valamelyest az árfolyam 375 és 376 közötti szintekre, de így is jócskán elmarad a reggeli nyitástól.

Megborult a tőzsde is, a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a zárás környékére 3,5 százalékkal alacsonyabban áll, mint a reggeli nyitáskor; minden vezető részvény veszített az értékéből.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

Tájékoztatás

 A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja részeként valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.