Az S&P 500 csökkentette veszteségeit, és 0,4 százalékkal emelkedett, a Dow Jones Industrial Avarage pedig nagyjából 0,3 százlékkal emelkedett, miután a napközbeni kereskedésben 300 pontot esett. A Nasdaq Composite több mint 1 százlékos esésből pattant fel, de épphogy csak a nullszaldó felett zárt. A technológiai súlyú index, amely a hetet 2 százalékos emelkedéssel kezdte, korábban két egymást követő ülésszakot 2,2 százalékkal alacsonyabban zárt. A 10 éves kincstárjegy hozama ismét emelkedett, és 2,652 százalékon állt meg csütörtök este, ami három éve a legmagasabb szint – írja a Yahoo Finance.

A március 15-16-i Fed-ülés szerdán közzétett jegyzőkönyvében részletezett tanácstagi kommentárok azt sugallták, hogy a döntéshozók hamarosan megkezdik a központi bank 9000 milliárd dolláros mérlegének leépítését, beleértve a 4000 milliárd dolláros eszközvásárlásokat, amelyeket a piacok megnyugtatására halmoztak fel a 2020 elején bekövetkezett világjárvány után. A jegyzőkönyv azt is jelezte, hogy a Szövetségi Nyíltpiaci Bizottság (FOMC) számos résztvevője "50 bázispontos irányadó kamatemelést preferált volna" márciusban, amikor a Fed 2018 óta először emelt kamatot.

A Bank of America közgazdászai, akik nemrég módosították álláspontjukat, azt javasolták a Fed felé, hogy júniusban és júliusban 50 bázispontos kamatemelésekről döntsön. A BoA elemzői szerint a kiadott jegyzőkönyvek alapján a májusi dupla bázispontos emelés felé billen már a mérleg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!