Az ügylet befektetője egy német biztosító társaság, összhangban a bank azon céljával, hogy tovább bővítse befektetői bázisát. Az ügyletet a Citigroup Global Markets Europe AG nevű cég bonyolította - közölte a beruházási bank.

Az euró-alapú finanszírozáshoz való visszatérés a jelentősen megnövekedett futamidő ellenére rendkívül versenyképes áron, 95 bázispont éves kuponnal, látható eredménye az NBB hitelprofilja folyamatos fejlődésének - mutatott rá a bank.

A budapesti központú, még a KGST alatt nagy jelentőséggel bíró IIB  igazgatótanácsának elnöke, Nikolay Kosov úgy kommentálta a bejelentést, hogy tavaly a pénzintézet a világjárvány ellenére képes volt kiemelkedő mennyiségű (közel 600 millió euró értékű) új finanszírozást bevonzani. A pénteken végrehajtott ügylet az elnök szerint egy fontos további lépés ennek a rendkívüli teljesítménynek a folytatásához.

Az IIB-t 1970-ben alapították, a bank jelenlegi részvényesei Bulgária, Kuba, Csehország, Magyarország, Mongólia, Románia, Oroszország, Szlovákia és Vietnam.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!