A Telekom április 12-én megtartott éves rendes közgyűlése döntött arról, hogy a társaság összesen 15 milliárd forint osztalékot fizet a 2021. évi eredménye után.

A mostani közlés szerint a társaság a jelenleg tulajdonában lévő 45 777 539 darab saját részvényre jutó osztalékot felosztja az osztalékra jogosult részvényesek között, így egy darab törzsrészvényre 15,05 forint jut. Az osztalék kifizetésének kezdő napja 2022. május 10.

A Telekom tavaly részvényenként 15 forint osztalékot fizetett a 2020. évi eredmény után. Osztalékra az jogosult, aki a tulajdonosi megfeleltetés fordulónapján - április 29-én - Magyar Telekom részvény tulajdonosa és kérte a társaság részvénykönyvébe ennek bejegyzését.

A 2021. évi osztalékra jogosító Telekom-részvényt utoljára 2022. április 27-én lehet vásárolni a BÉT-en. A Magyar Telekom részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. A papír a hétfői tőzsdenapot 0,64 százalékos erősödéssel, 391,50 forinton zárta, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 439 forint, a legalacsonyabb 381 forint volt - írja az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!