részvénypiac forgalma 15,8 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek a csütörtöki záráshoz képest.

Az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint nyugodt kereskedés jellemezte a BÉT-et, a bankpánik hatásai belföldön nem nagyon érvényesültek. Ennek köszönhető, hogy

a BUX a csökkenés ellenére is jobban teljesített a nyugati tőzsdéknél, amelyek a kedvezőtlen hangulat miatt jóval nagyobb visszaeséssel zártak

– fejtette ki Sághy Balázs. Bár az OTP gyengült valamelyest, a bank vezetőségének sikerült meggyőzte a befektetőket arról, hogy a működésükre nincsenek érdemi hatással problémásnak ítélt pénzintézetek – tette hozzá.

Mol 20 forinttal, 0,83 százalékkal 2418 forintra erősödött, 2,9 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 6 forinttal, 0,06 százalékkal 9490 forintra csökkent, forgalmuk 7,8 milliárd forintot tett ki.

Magyar Telekom árfolyama 3,0 forinttal, 0,79 százalékkal 385 forintra nőtt, forgalma 537,7 millió forint volt.

Richter-papírok árfolyama 85 forinttal, 1,15 százalékkal 7300 forintra esett, a részvények forgalma 3,8 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3446,04 ponton zárt pénteken, ez 56,87 pontos, 1,62 százalékos csökkenés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!