A pénzügyi óriásnak 100 millió dollárnyi összeget kell ügyfeleinek visszautalnia, és 150 milliót bírságként befizetnie a pénzügyi fogyasztóvédelmi irodának (Consumer Financial Protection Bureau) és a bankfelügyeleti szervnek (Office of the Comptroller of the Currency).

vizsgálat megállapította, hogy a Bank of America

éveken keresztül tudatosan tartott vissza hitelkártyák után járó kedvezményeket, valamint kétszeresen szabott ki fedezet nélküli tranzakciók utáni költséget ügyfeleire, és beleegyezés nélkül nyitott számlákat

– olvasható a pénzügyi fogyasztóvédelmi szervezet közleményében, amely rámutat: ezek a cselekmények törvényellenesek és aláássák a fogyasztói bizalmat. 

A Bank of America az Egyesült Államok második legnagyobb banki szervezete, piaci kapitalizációja alapján pedig a világon a második legnagyobb bank. A 250 millió dollár az egyik legsúlyosabb bírság a pénzügyi vállalkozás történetében.

Vásárlási lázba fordult a fejvesztett piaci rettegés

Az év elején még keserű pesszimizmus uralkodott a tőzsdéken a tavalyi pocsék év miatt, ez azonban mostanra masszív vásárlási lázba kezd átfordulni, mindenki attól fél, kimarad az emelkedésből. Bővebben >>>

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!