A térség irányadó tőzsdéje, a Nikkei225 indexe 0,41 százalékot emelkedett, míg a részvények szélesebb körét összefoglaló Topix 0,83-mal.

A szintén bezárt ausztrál tőzsdén 0,36 százalékos volt a csökkenés, a tajvani börze pedig 0,06 százalékos pluszban zárt.

Reggel nyolc órakor néhány térségbeli tőzsdén még folyt a kereskedés, a sanghaji index 0,33 százalékkal, a hongkongi 0,79-el, a szöuli 0,34-el erősödött. Az északi-tengeri Brent olaj hordónkénti ára 0,26 százalékkal, azaz 23 centtel nőtt, 87,06 dollárra. Az arany unciánként szintén drágult, 0,03 százalékkal.

Ma még zseni, holnap idióta - kiszúrt a gurukkal a piac

Nagyot kaszáltak tavaly az úgynevezett trendkövető stratégiákat használó hedge fundok, sikeresen lovagolták meg a februárban megindult az amerikai kamatemelések által kiváltott eladási hullámot. Az idei pozitív fordulatot nem tudták azonban lekövetni és most vaskos mínuszokat termelnek befektetőiknek.
Tovább--->

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!