A Shopline-webáruház Nyrt.árbevétele 2,4 milliárd forint volt kilenc hónap alatt, ami 4 százalékkal kevesebb a bázisnál. Az értékesítéshez közvetlenül kapcsolódó költségek
közül a szállítási költségek 92,4 millió forintot, míg a csomagolási költségek 22 millió forintot tettek ki. A csomagolási és szállítási költségek figyelembevételével számított fedezet 637,6 millió forint volt, ami 9,1 millió forinttal alacsonyabb a 2011. évi azonos időszakénál. A nettó árbevételre vetítve a Shopline-webáruház Nyrt. az időszak során 26,7 százalékos fedezetet tudott elérni, míg az elmúlt év azonos időszakában a fedezet 26 százalék volt. A cég ennek ellenére 124,1 millió forint veszteséget szenvedett el szeptemberig. A gyorsjelentés szerint  a gondot az okozza, hogy az év első három negyedévében hiányoztak az új megjelenésű sikerkönyvek, melyek nagyarányú értékesítése jelentős hatást gyakorol a forgalomra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!