Az HSBC Holding Plc. 2,9 százalékot esett, miután felerősödtek az arra vonatkozó spekulációk, hogy az európai adósságválság nagy terhet jelenthet majd a bank eredményességére vonatkozóan. A Billabong Internatinal Ltd. 44 százalékot zuhant, miután a szörfruhakészítő csökkentette a várható bevételi előrejelzéseit.

Lefelé vették az irányt a kínai ingatlanfejlesztők, miután novemberben a lakásárak az idei legrosszabb teljesítményt mutatták. A vizsgált 70 legnagyobb város felében az árak csökkenését lehetett megfigyelni. A China Overseas Land & Investment Ltd., Kína legnagyobb belföldi lakásépítője 4,2 százalékot vesztett értékéből, a China Resoursec Land Ltd. 4,5 százalékkal, az Agile Property Holdings Ltd. 4,2 százalékkal került lejjebbb.

A nap nyertese Japánban a Nissan Motors volt, mely 2,1 százalékos emelkedést tudott elérni ilyen bizonytalan piaci környezetben. A legrosszabb teljesítményt a Fanuc nyútotta 3,3 százalékos gyengüléssel, de a Softbank is alulteljesített, a bankszektorban tevékenykedő cég 3 százalékkal került lejjebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!