A TikToknál fejlesztés alatt áll egy olyan új fotómegosztó applikáció, amellyel az Instagram jelenlegi felhasználóit céloznák meg.

A TechCrunch szerint az interneten terjedő képernyőfotók alapján az alkalmazás a TikTok Notes nevet kaphatja majd. Az információt megerősíti, hogy egy TikTok tulajdonában lévő weboldalon is feltűnt rövid időre a TikTok Notes reklámja.

Az alkalmazás alapjául szolgáló kódra még márciusban figyeltek fel, azonban akkor még úgy tűnt, hogy TikTok Photos nevén fog majd futni.

„A TikTok-élmény megújítása iránti folyamatos elkötelezettségünk részeként olyan módszerek után kutatunk, amelyek segítségével közösségünket képessé tehetjük kreativitásuk megosztására fényképekkel és szövegekkel az adott formátumoknak megfelelő helyen” – közölte a TikTok szóvivője a portál megkeresésére.

TikTok Notes-ra előreláthatólag már előre fel lesz töltve az összes fénykép, amelyet a TikTok-felhasználók korábban megosztottak, így rögtön egy jelentős számú felhasználói bázissal indulhat el az alkalmazás.

Újabb országban tűnhet el a TikTok: dominót indított el az USA

A titkosszolgálatokat felügyelő német parlamenti bizottság alelnöke szerint fontolóra kellene venni a kínai hátterű alkalmazás betiltását.