A magyar Wikipédia összesítette, miről olvastunk 2021-ben a legtöbbet az online enciklopédiában. Az RTL-es Keresztanyu vitt mindent, de II. Erzsébetnek, az Eb-nek és az ismerősök névnapjának is sokan utánanéztek – írja a hvg.hu.

A Molnár Piroska főszereplésével az RTL-en futó Keresztanyu Wikipédia-szócikke lett a legolvasottabb a tavalyi évben, 774 ezernél is többen néztek utána a sorozatnak annak 2021 januári premierje óta – derül ki a magyar Wikipédia éves összesítéséből, amelyről hivatalos Facebook-oldalukon posztoltak.

A második helyre 648 ezer látogatóval a Magyarországról szóló szócikk került fel, míg a harmadik legolvasottabb a magyar névnapok dátum szerinti listája lett. Ezt követi II. Erzsébet brit királynő enciklopédiaoldala, akivel férje, Fülöp herceg halálától – akinek oldala a 27. legolvasottabb volt az évben – a királyi családon belüli belső konfliktusokig sok minden történt, ami után a magyar internetezők utána akartak egy kicsit olvasni az uralkodónak.

A királynőt két másik sorozat, a szintén RTL-es A mi kis falunk és a Netflixen futó A nagy pénzrablás követte, illetve a nevében a 2020-as dátumot megőrző, de idénre halasztott foci-Eb. Ezek mind megelőzték az idén áprilisi választások két nagy riválisát, akik közül a Márki-Zay Péterről szóló leírást majdnem 47 ezerrel többen olvasták el, mint Orbán Viktorét – igaz, ebben jó eséllyel az is szerepet játszhatott, hogy az ellenzéki kormányfőjelöltet sokan a televíziós viták előtt alig ismerték.

Tizedik helyre végül az USA szócikke került fel.

A teljes adatsor itt olvasható el, abból két oldalt – Carles Puigdemont volt katalán elnökét és a Facebookról szólót – kihagytak, mert bár a teljes statisztika szerint a 7. és 8. helyen lennének, olyan kicsi az elérések közül az, amit mobilról nyitottak meg, hogy az oldal üzemeltetői szerint a forgalom jelentős része nem hús-vér ember, hanem valamilyen robotprogram lehet.