„Itt van az X! Csináljuk meg!” – írta Yaccarino a közösségi oldalon, és egy képet is posztolt a cég San Franciscó-i irodáira kivetített logóról.

Yaccarino és Musk Twitter-profilján is szerepel az új logó, bár a Twitter kék madara továbbra is látható a platformon.

Elon Musk májusban jelentette be, hogy egy nő váltja a vezérigazgatói poszton. Linda Yaccarino korábban az NBC Universal reklámosztályának vezetője volt. Kinevezését megelőzően a közösségi médiaplatform bevételeinek drasztikus visszaesését szenvedte el, miután tavalyi adásvételének lezárulását követően számos cég függesztette fel hirdetési tevékenységét a Twitternél Elon Musk sokszor vitatott döntéseivel összefüggésben.

Mindenre is jó

Twitter új logója és domain-neve része Elon Musk régóta hangoztatott elképzelésének, hogy létrehozzon egy „mindenre használható” alkalmazást. Korábban az X-et a ma már PayPal néven ismert banki szolgáltatási oldal nevének szánta – írja az Insider.

Az általa közzétett képen megjelenő fekete, világűr témájú háttér előtt ábrázolt stilizált X-re Musk hétvégén még ideiglenes logóként utalt.

Elon Musk szombaton bejelentette, hogy a Twitter madaras logóját tervezi X-re cserélni – utalva ezzel a vezérigazgató víziójára, miszerint

egy mindenre kiterjedő, átfogó alkalmazást szeretne létrehozni, amely többek között vásárlási és banki szolgáltatásokat is tartalmazhat.

Már a világ leggazdagabb embere sem igazodik ki a gazdaságon: kristálygömböt kölcsönözne

Újabb árcsökkentésre kényszerülhet a Tesla, árulta el az autógyártó vállalat vezérigazgatója, Elon Musk. Ugyanakkor azt is elárulta, valójában már nem mer és nem is tud biztosat mondani a gazdaság jövőjével kapcsolatban. Olyannyira turbulens időket élünk, hogy az üzletember szerint gyenge lábakon áll most mindenféle gazdasági prognózis. Bővebben >>>

Twitter helyett X.com

Az X.com domain a Twitterre irányítja át a felhasználókat. Musk elmondta, hogy hamarosan jön az új ideiglenes X-logó.

A Twitter lehetséges új logója Musk korábbi technológiai vállalkozói napjait idézi, amikor 28 évesen, 1999-ben a Szilícium-völgyben egy online banki céget akart alapítani.

Ekkor Musk már elindította és mintegy 341 millió dollárért eladta a Zip2-t, egy olyan céget, amely városi útikalauz-szoftvereket kínált újságoknak. Musk 22 millió dollárt keresett az üzleten.