Rendkívüli közleményt adott ki a társaság január 17-én, miszerint a SYNERGON Integrátor Kft. nyerte el az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. tenderét! Május végéig az erőmű területén egy magasabb szintű biztonsági előírásoknak eleget tevő, elsőrendű biztonsági szintű, megbízható adatközpontot létesít.

Az elmúlt években már láthattuk, hogy a Synergon csoport egymás után nyeri a tendereket, és ez a tendencia az idén is folytatódik. Csak az elmúlt két hónapban két pályázat eredményeképpen 2,6 milliárd vissza nem térítendő támogatást kapott a Synergon Integrátor Kft.

Az előző "Mikor fordul a Synergon" cikkben kitértünk a társaságnál 2011 óta történt pozitív változásokra, átszervezésekre, költségcsökkentésekre, amelyek segítették az eredmény pozitív irányba történő fordulását. Az Infinity a.s. leányvállalat értékesítése is jelentősen befolyásolta a negyedik negyedévet, amit a gyorsjelentésnél is fogunk látni.

Synergon árfolyam
Kép: Solar Capital

Az utóbbi napokban már tapasztalható volt némi mozgolódás a részvény piacán. Jelentősen megugrott az árfolyam és ehhez párosult egy rég nem látott magas forgalom is. A papír pár nap alatt 420 forintról egészen 480 forintig száguldott, amit ezután egy tisztességes korrekció követett. Azonban a részvény még így is olcsónak tűnik, mivel az elnyert támogatások értéke kb. 300 forint körüli részvényenként.

Figyelembe véve a cégnél beindult pozitív folyamatokat, a megnyert tendereket és közbeszerzési pályázatokat (MOL, TIGÁZ, MÁV Zrt, Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), BKV-futár projekt, BKV 10 éves szupport szolgáltatás) és ehhez most már frissen csatolva a legújabb Paksi Atomerőmű projektet is, valamint az elnyert vissza nem térítendő 2,6 milliárd támogatást, kifejezetten olcsónak tűnik a részvény.

P. Zsolt, Solar Capital