Elon Musk-nak megint sikerült meglepnie a közösségimédia-használókat. Mondhatni a szokásos módon jelentette be azt mondta, hogy a Twitter logójának megváltoztatását tervezi, és ezt tweetelte: „hamarosan búcsút mondunk a Twitter márkának és fokozatosan az összes madárnak”.


A közösségi médiaplatform milliárdos tulajdonosa vasárnap, New York-i idő szerint 00:06-kor  egy másik tweetben hozzátette:
Ha ma este egy elég jó X logó kerül fel, akkor holnap világszerte élőben fogjuk elindítani

Musk egy villódzó "X" képét tette közzé, de további részleteket nem közölt. A vállalat nem reagált a sajtó érdeklődésére.


A Reuters emlékeztet rá, hogy Musk októberben vásárolta meg a Twittert, a vállalat pedig azóta a nevét X Corp-ra változtatta. Nem kisebb cél lebeg a szemeik előtt, mint hogy egy „szuper alkalmazást” hozzanak létre, hasonlót, mint a kínai WeChat.

Más kérdés, hogy a Twitter a honlapján azt írja, hogy a kék madarat ábrázoló logó a legismertebb brandjük, ezért is védik annyira. Musknak persze nem kell a szomszédba mennie egy kis trollkodásért: a Twitter madarát áprilisban egy időre a Dogecoin mém-érme Shiba Inu kutyája váltotta fel, ami végül 4 milliárd dollárral járult hozzá az altcoin piaci értékének növeléséhez.

A Twitter-körüli kedélyeket legutóbb egy kedden benyújtott per borzolta, amely szerint a cég legalább 500 millió dollár végkielégítéssel tartozik a korábbi alkalmazottaknak. Mióta a Musk megvásárolta a vállalatot, a költségek csökkentése érdekében elbocsátották munkaerő több mint felét.

Már a világ leggazdagabb embere sem igazodik ki a gazdaságon: kristálygömböt kölcsönözne

Újabb árcsökkentésre kényszerülhet a Tesla, árulta el az autógyártó vállalat vezérigazgatója, Elon Musk. Ugyanakkor azt is elárulta, valójában már nem mer és nem is tud biztosat mondani a gazdaság jövőjével kapcsolatban. Olyannyira turbulens időket élünk, hogy az üzletember szerint gyenge lábakon áll most mindenféle gazdasági prognózis. Bővebben>>>