A pénzintézet a harmadik negyedévben 258 millió eurós nyereséget mutatott ki, szemben a tavalyi azonos időszak 742 milliós eredményével, ám a bevétel soron a várakozásokat meghaladó 5,3 milliárd eurót ért el - írta a Reuters.

A nyereséget nagyban csorbította - nagy francia szektortársaihoz, a Societé Généralehoz és a BNP Paribas-hoz hasonlóan - a görög kötvények 60 százalékos leírása, amely 637 illió eurós eredményhatást jelentett.

A Crédit Agricole helyzetét nehezíti, hogy jelentős görög, olasz és spanyol kötvénykitettségén túl mindhárom országban rendelkezik leánybankkal - mutatott rá a Financial Times.

Ráadásul a görög egység, az Emporiki 397 millió eurós harmadik negyedéves vesztesége duplája a tavalyi azonos időszakénak. Mindazonáltal Bernard Delpit, a CA pénzügyi igazgatójának elmondása szerint nem tapasztaltak masszív betétkivonásokat az Emporikinál.

A Crédit Agricole az egyetlen a négy francia nagybank közül, amelyik az európai bankfelügyeleti hatóság (EBA) szerint nem szorul feltőkésítésre, hogy elérje a 2012 június végére előírt 9 százalékos tőkemegfelelési mutatót.

A pénzintézet core tier 1 tőkearánya a gyorsjelentés szerint 8,8 százalékos volt a harmadik negyedév végén. A rátát erőteljes átstrukturálással és hitelállomány leépítésével próbálja javítani a pénzintézet, ám ennek konkrét sarokszámairól egyelőre nem kívánt nyilatkozni a menedzsment.