„Javaslok egy szó szerinti farokmérő versenyt” – üzente meg Elon Musk a Twitteren a Meta tulajdonosának, Mark Zuckerbergnek, és hogy még egyértelműbb legyen, egy vonalzó ikont is odarakott – vette észre a 444.hu. Musk mindezt 9 órával azután posztolta, hogy előtte azt írta

Zuck egy pöcs.

A két milliárdos médiatulajdonos között egyre jobban elmérgesedett a viszony. Mark Zuckerberg a múlt héten elindította az ellen-Twittert, a Threadset. Elon Musk a Threads indulására a Twitteren reagált: „Hál isten, ép ésszel irányítják”. Korábban már ketrecharcolni is akartak egymással.

Villámrajttal vétette észre magát a Threads

Múlt héten írtunk arról, hogy repülőrajtot vett a Threads: már 30 millióan csatlakoznak a Twitter riválisához. Ez az alkalmazás vonzó lehet azoknak a Twitter-felhasználóknak, akik elégedetlenek a platform közelmúltbeli változtatásaival. Az új Twitter-klón alkalmazás már több mint 100 országban, köztük az Egyesült Királyságban is letölthető, ám az Európai Unióban szabályozási aggályok miatt még nem.

A versenytársak kritizálták az alkalmazás által esetlegesen használt adatmennyiséget. Az Apple App Store szerint ezek között lehetnek a felhasználók személyazonosságához kapcsolódó egészségügyi, pénzügyi és böngészési adatok. Egyes felhasználók aggodalmukat fejezték ki amiatt is, hogy nem lehet törölni a Threads-profiljukat a kapcsolódó Instagram-profil törlése nélkül.