LeBron James, a Los Angeles Lakers egyik ikonikus kosárlabdázója hivatalosan is dollármilliárdos, így ő az első NBA-játékos, aki aktív pályafutása során érte el ezt a rekordot - írja a Forbes.

A 37 éves szupersztár nettó vagyona a lap szerint már átlépte az 1 milliárd dollárt, csak tavaly 121 millió dollárt zsebelt be. A négyszeres NBA-bajnok 400 millió dolláros fizetése mellett szponzorációkból és üzleti érdekeltségeiből mintegy 900 millió dollárt keresett.

James mellett egyébként Michael Jordan az egyetlen "kosárlabda-milliárdos", aki 2014-ben, több mint egy évtizeddel visszavonulása után érte el a dollármilliárdos rekordot.

A csapatsportok képviselői közül a Forbes összeállítása alapján Cristiano Ronaldo portugál focista az első, aki 1 milliárd dolláros adózás előtti jövedelmet ért el.  

Ahogy arról korábban a Napi.hu is beszámolt, 10 legjobban fizetett sportolónő mindeközben együtt több mint 167 millió dollárt keresett 2021-ben, amely nem csak a 2 évvel ezelőtti, hanem a 2013-ban mért 143,3 millió dolláros rekord értékhez képest is kiugróan nagy növekedés.