Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Csehországban hétfő délután már 35 fertőzöttet tartottak nyilván, a karanténban lévők száma pedig meghaladta az 1200-at.

A pénzt a CMZRB bankon keresztül igényelhetik az érintettek. A kölcsönt egyéves halasztással, két éven belül kell majd visszafizetni. Egy-egy vállalkozó 500 ezer koronától 15 millióig terjedő összeget igényelhet. A kölcsönre azok is igényt tarthatnak, akiket esetleg a cseh kormány járvánnyal kapcsolatos intézkedései hoztak problematikus helyzetbe.

A vállalkozóknak a kérvény beterjesztésekor hitelt érdemlően bizonyítaniuk kell, hogy a járvány valóban negatívan érintette őket. "Például, hogy több alkalmazottjuk karanténba került, vagy üzleti érdekeik Kínával, Olaszországgal vagy Dél-Koreával kapcsolatosak, és ennek következtében tevékenységük korlátozva lett" - fejtette ki a tárcavezető újságírók előtt.

A kérés elbírálásakor a kiszámított összeg maximálisan 90 százalékát kaphatja majd meg a vállalkozó.

Karel Havlícek szerint a tárca tárgyalni fog az utazási irodákkal is, várhatóan számukra külön segélyezési programot dolgoznak ki.

A cseh kormány ezt követően tárgyal a nagy cégek, bankok és vállalkozói szövetségek képviselőivel is, hogy milyen intézkedések szükségesek középtávon a felmerült gazdasági-kereskedelmi problémák kezelésére.