Romolhat Magyarország nemzetközi összeköttetése és az új, utasonként számolt adó miatt költségnövekedés magasabb viteldíjakat fog eredményezni az EasyJetnél - közölte a légitársaság a hvg.hu-val. (Később a Budapestről szintén utaztató diszkont légitársaság, a Wizz Air is bejelentette, hogy júliusig nem, utána viszont jegyárat emel a magyar kormány által kivetett új adó és az üzemanyag-drágulás miatt - a szerk.)

Az EasyJet a portállal azt közölte, hogy a magyar kormány által bevezetett adó egy elveszített lehetőség arra, hogy környezetvédelmi célokat is el tudjon érni vele, mivel nem tükrözi az utasok károsanyag-kibocsátását. Ehhez ugyanis mostani két és félszeres különbség helyett 10-15-szörös kellene a rövid és hosszútávú utak adóterhei között.

Ahogy arról korábban a Napi.hu is beszámolt, június 9-én levelet küldött az ügyfeleinek a Ryanair, hogy az utasokra terheli a kormány által kirótt a légitársaságokra kirótt különadót.

Nem sokkal azután azonnali fogyasztóvédelmi eljárást indított a Ryanairrel szemben a fővárosi kormányhivatal, mert elfogadhatatlannak tartják, hogy a cég a jegyüket már megvásárló és kifizető utasokra próbál újabb terhet róni.